+ Yeni Konu aç
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

tarih 3 test

Ödev ve Tezler Katagorisinde ve Tarih Forumunda Bulunan tarih 3 test Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. Bir yerleşim yerinde yapılan araştırmada, bütün tarih öncesi devirlerin sırasıyla yaşandığı anlaşılmıştır. Buna göre bu yerleşim merkezinde Cilalı Taş ...

  1. #1
    Bakteri deVa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Aralık.2008
    Mesajlar
    59

    Standart tarih 3 test

    .
    s11
    1. Bir yerleşim yerinde yapılan araştırmada, bütün tarih öncesi devirlerin sırasıyla yaşandığı anlaşılmıştır. Buna göre bu yerleşim merkezinde Cilalı Taş (Yeni Taş) devrinden sonra, aşağıdaki dönemlerin hangisine ait kalıntıların bulunması gerekir ?
    a) Eski taş devri
    b) Orta taş devri
    c) Bakır devri
    d) Tunç devri
    3. SORU
    2. Urartuların mezarlarını oda ve ev biçiminde yapıp içine çeşitli eşyalar koymaları aşağıdakilerden hangisinin bir göstergesidir ?
    a. Ticarette değiş-tokuş usulünü uyguladıkları
    b. Birden fazla tanrıya inandıkları
    c. Ölümden sonraki hayata inandıkları
    d. Mimarlıkta geliştikleri
    4. SORU
    3. Orta Asya’da kurulan Türk devletleri kısa zamanda yıkılmışlardır. Orta Asya’daki Türk devletlerinin kısa zamanda yıkılmasına neden olan siyasi durum aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir ?
    a. Hakanların gereksiz olması
    b. Ülkenin hanedan üyeleri arasında paylaştırılması
    c. Sosyal devlet anlayışının benimsenmesi
    d. Savaşların uzun ve zorlu geçmesi
    5. SORU
    4. İslamiyet öncesi Türk devletleri Orta Asya’da kurulmuşlardır. Daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı göç etmişlerdir. Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya’dan yapılan göçlerin sebeplerinden değildir ?
    a) Kuraklığın yaşanması
    b) Şiddetli kışların yaşanması
    c) Aşırı nüfus artışı ve ekonomik sıkıntılar
    d) Savaşcı özelliklerini kaybetmeleri
    6. SORU
    5. Aşağıdakilerden hangisi Anadolu’nun fethini ve Türkleşmesini sağlamak amacı ile kurulmuş ilk Türk beyliklerinden değildir ?
    a. Danişmentliler
    b. Aydın oğulları
    c. Mengücekler
    d. Saltuklular
    7. SORU
    6. Hz. Muhammed aşağıdakilerden hangisiyle İslam devletinin devlet başkanlığı görevini üstlenmiştir ?
    a. Hendek savaşının kazanılmasıyla
    b. Yahudilerin Medine’den çıkarılmasıyla
    c. Medine’de İslam devletinin kurulmasıyla
    d. Mekke’nin Müslümanların eline geçmesiyle
    8. SORU
    7. “Vezirlik” sistemi hangi devlet zamanında ortaya çıkmıştır ?
    a. Emeviler
    b. Abbasiler
    c. Endülüs Emevi
    d. Beni Ahmer D.
    9. SORU
    8. Beytü’l Mal Hicri Takvim İkta Sistemi Ordugah Şehri Yukarıda verilenler hangi halife zamanında ortaya çıkmıştır.
    a) Hz Ali
    b) HZ Ömer
    c) HZ Osman
    d) Hz Ebubekir
    10. SORU
    9. Otluk Beli savaşı hangi devletler arasında olmuştur ?
    a. Akkoyunlular – Osmanlı
    b. Karakoyunlular – Anadolu Selçuklu
    c. Büyük Selçuklu– Anadolu Selçuklu
    d. Akkoyunlular - Büyük Selçuklu
    11. SORU
    10. Çanakkale ve Balıkesir dolaylarında kurulan yükselme dönemi sultanları arasında yer almaz ?
    a) Hamitoğulları
    b) Karesioğulları
    c) Ramazanoğulları
    d) Karamanoğulları
    12. SORU
    11. Aşağıdakilerden hangisi Selçukluların yükselme dönemi sultanları arasında yer almaz ?
    a) Aleddin Keykubad
    b) İzzettin KAykavus
    c) 1. Gıyaseddin Keyhüsrev
    d) 1. Kılıç Arslan
    13. SORU
    12. “Hammurabi Kanunları” İlkçağ uygarlıklarında hangisi zamanında yapılmıştır.
    a. Sümerler
    b. Asurlular
    c. Babiller
    d. İyonyalılar
    14. SORU
    13. İstanbul’u hangi devlet kuşatmıştır?
    a. Avarlar
    b. Emeviler
    c. Hazarlar
    d. Uygurlar
    15. SORU
    14. İlk matbaa İlk yerleşik hayat İlk mimari yapı Yukarıda verilenler Orta Asya Türk Devletlerinin hangisi zamanında gerçekleşmiştir ?
    a) Göktürkler
    b) Uygurlar
    c) Hunlar
    d) Avarlar
    16. SORU
    15. “Museviliği” benimseyen Türk Devleti hangisidir ?
    a. Hazarlar
    b. Macarlar
    c. Bulgarlar
    d. Peçenekler
    17. SORU
    16. Aşağıdakilerden hangisi bir Türk Devleti değildir ?
    a. Karahanlılar
    b. Abbasiler
    c. Timurlular
    d. Safeviler
    18. SORU
    17. Aşağıdaki devletlerden hangisi bir Moğol devleti değildir ?
    a. İlhanlılar
    b. Altın Ordu devleti
    c. Çağatay Hanlığı
    d. Safeviler
    19. SORU
    18. Karahanlılar zamanında kabul edilen İslamiyet hangi hükümdar zamanında kabul edilmiştir ?
    a. Satuk Buğra Han
    b. Bilge Kul Kadir Han
    c. Yusuf Kadir Han
    d. Alp Tekin
    20. SORU
    19. Yusuf Has Hacip, aşağıdaki eserlerden hangisini hazırlamıştır?
    a. Kutadgu Bilig
    b. Divan-ı Lügatı Türk
    c. Divanı-ı Hikmet
    d. Kanun
    21. SORU
    20. Aşağıdakilerden hangisi Atabeylik değildir ?
    a. Salgulular
    b. Bariler
    c. İhsidler
    d. Zengile



    CEVAPLAR 1 C 2 C 3 B 4 D 5 B 6 C 7 B 8 B 9 A 10 B 11 D 12 C 13 C 14 B 15 A 16 B 17 D 18 A 19 A 20 C
    ------------------------------

  2. #2
    Bakteri

    Üyelik tarihi
    Haziran.2010
    Mesajlar
    16

    Standart

    .
    bunların cevabı var güzell

+ Yeni Konu aç

Benzer Konular

  1. PHP de Tarih İşlemleri
    Konu Sahibi DoLuNaY_23 Forum Php
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 01.Şubat.2011, 15:53
  2. tarih 2 test
    Konu Sahibi deVa Forum Tarih
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 27.Aralık.2008, 22:06
  3. Rüyada Tarih
    Konu Sahibi кмℓzкη Forum Rüya Tabirleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 27.Ocak.2008, 23:32
  4. Tarih nedir ?
    Konu Sahibi StoryLine Forum Tarih
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 05.Ekim.2007, 12:11
  5. Son Bir Test
    Konu Sahibi Kidman Forum Fıkralar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21.Ağustos.2007, 09:39

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •