İşçi alımı

+ Yeni Konu aç
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

1. Sınıf Ara Sınav , Yıl Sonu Sınavı ve Bütünleme Sınav Soruları-genel matematik

Bakteri Eğitim Katagorisinde ve Açık Öğretim Fakultesi Forumunda Bulunan 1. Sınıf Ara Sınav , Yıl Sonu Sınavı ve Bütünleme Sınav Soruları-genel matematik Konusunu Görüntülemektesiniz.->GENEL MATEMATİK 1. K = {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8} veriliyor. Aşağıdakilerden hangisi K kümesinin bir ...

  1. #1
    Şirine Seabell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Temmuz.2007
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    37.020

    icon37 1. Sınıf Ara Sınav , Yıl Sonu Sınavı ve Bütünleme Sınav Soruları-genel matematik

    s11
    s11
    GENEL MATEMATİK
    1. K = {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8} veriliyor. Aşağıdakilerden
    hangisi K kümesinin bir alt kümesi değildir?
    A) {1, 2, 4, 7, 8}
    B) {1, 3, 5, 7, 9}*
    C) {1, 3, 5, 7}
    D) {0, 2, 4, 6, 8}
    E) {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}
    2. K\L= {d, e, f}, L\K = {1, 2, 3} ve (K  L) ={a, b, c}
    olduğuna göre K  L kümesi aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) {1, 2, 3}
    B) {a, b, c}
    C) {d, e, f}
    D) {1, 2, 3, d, e, f}
    E) {1, 2, 3, a, b, c, d, e, f}*
    3.
    2
    32  18  10 işleminin sonucu kaçtır?
    A) 2 2 *
    B) 2
    C) 2
    D) 5
    E)
    2
    1
    4. 4  9  4 16 işleminin sonucu kaçtır?
    A) 1
    B) 3*
    C) 4
    D) 5
    E) 7
    5. x  x  1  1 denkleminin kökleri aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) 0*
    B) 1, 3
    C) 0, 5
    D) 0, 4
    E) 
    6. x2  3x 10  0 ise çözüm kümesi nedir?
    A) 1,  10
    B)  3,10
    C) 5, 2*
    D) 1,  3
    E) 2, 4
    7. 4x 2  4x  3  0 denkleminin çözüm kümesi nedir?
    A) 4,0
    B) 3, 7
    C)
      
      
    2
    , 1
    2
    3 *
    D)
      
      
     
    2
    , 1
    2
    3
    E)
      
      

    2
    , 5
    2
    1
    8.
    1
    1
    2
    1


    x x
    denkleminin kökleri nedir?
    A) x1  0, x2  1
    B) x  1
    C) x  1*
    D) x  0
    E) x1  1, x2  0
    9. (1, 3) ve (3, 1) noktalarından geçen doğrunun
    denklemi nedir?
    A) x+y+4=0
    B) x+y-4=0*
    C) 3x+y=1
    D) x-y-4=0
    E) 3x-2y=1
    10. Şekilde grafiği verilen doğrunun denklemi
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A) x + 2y = 3
    B) 3x + 2y = 0
    C) 6x + 3y = 6
    D) 3x – 2y = 6
    E) x = 3 + 2y*
    11. Denklemi y  5x2  30x  50 olan parabolün tepe
    noktasının koordinatları aşağıdakilerden hangisidir?
    A) (-3, 5)*
    B) (0, 50)
    C) (5, 30)
    D) (6, 20)
    E) (0, 0)
    12. f(x)  3x  1 ve g(x)  x  1 olduğuna göre
    fog(3) ifadesi kaçt›r?
    A) 1
    B) 3
    C) 5*
    D) 11
    E) 15

    13. f (x)  ax  b fonksiyonu veriliyor. f(1) = - 2 ve
    f(2) = 4 olduğuna göre, f(3) değeri kaçtır?
    A) – 2
    B) 0
    C) 4
    D) 8
    E) 10*
    14. f (x)  2x  4 ve g(x)  x 1 olduğuna göre,
    h(x)=(fog)(x) fonksiyonu aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A)
    2
    1
    x 
    B) 2x+2
    C) 6 x  2
    D) 2 x 1  4 *
    E) 2x  5
    15.
    4
    4
    lim
    2
    1 

      x
    x
    x
    değeri kaçtır?
    A)  
    B)
    5
     3 *
    C)
    5
    3
    D) 3
    E) 
    16. f(x)  x2  ax  9 fonksiyonu x=3’de sürekli ve
    lim f(x) 6
    x 3


    olduğuna göre a değeri kaçtır?
    A) – 18
    B) – 6
    C) – 4
    D) 4 *
    E) 12
    17.
    x 1
    3
    x
    x 15
    3
    2x
    x
    lim
     
     
    
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 
    B) 2*
    C) 9
    D) 12
    E) 
    18.
    x 5x 4
    lim 3x 12
    2
    2
    x  

     
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A)  
    B) – 3
    C) 0
    D) 3*
    E) 


    19. x mal›n miktar›n› göstermek üzere maliyet
    fonksiyonu C(x)  x3  5x2  40x  30 ise, x=5 için
    marjinal maliyet kaçt›r?
    A) 25
    B) 65*
    C) 125
    D) 250
    E) 625
    20. x
    x
    f (x)  1 x  1  ise f (x) ’in türevi
    f (x) aşağıdakilerden hangisidir?
    A)
    x
    x2  x  1
    B) x
    x
    1 1 2
    2
     
    C)
    2
    1 1
    x

    D)
    x
    1 x2  1
    E)
    x 2 x
    1 1 1 2
      *
    21.
    4
    lim 4 12 2
    2
    2 
     
     x
    x x
    x
    değeri kaçtır?
    A) 0
    B) 4
    C) 3
    D) 2*
    E) 1
    22. Denklemi y  4  x2 olan parabolün
    2
    x  1
    noktasındaki teğetinin eğimi kaçtır?
    A) -2
    B) -1*
    C) 0
    D) 1
    E) 2
    23. f (x)  x3  x fonksiyonunun maksimum noktas›n›n
    apsisi (x) kaçt›r?
    A)
    3
    1
    B)  3
    C) 3
    D)
    3
    1
    *
    E) 3
    24. y  27x  x3 fonksiyonunun artan olduğu aralık
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A) (-3, 3)*
    B) (-3, 0)
    C) (-  , 3)
    D) (3,  )
    E) (0, -3)


    25. Denklemi y = x(x3-3) olan eğrinin maksimum noktası
    nedir?
    A) (0, 0)
    B) (-1, 2)*
    C) ( 3,0)
    D) ( 3,0)
    E) (1, -2)
    26. x birim mal için, maliyet fonksiyonu f(x) = 2x3-4x
    olduğuna göre, marjinal maliyet fonksiyonu g(x)
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 4 2 2
    2
    1 x  x
    B) 2x2  4
    C) 6x2  4 *
    D) 6x3  4
    E) 2x2  4
    CEVAP ANAHTARI
    1. B
    2. E
    3. A
    4. B
    5. A
    6. C
    7. C
    8. C
    9. B
    10. E
    11. A
    12. C
    13. E
    14. D
    15. B
    16. D
    17. B
    18. D
    19. B
    20. E
    21. D
    22. B
    23. D
    24. A
    25. B
    26. C

  2. #2
    Bakteri

    Üyelik tarihi
    Ocak.2009
    Mesajlar
    1

    Standart

    s11
    mehaba su soruları bana göndere bilirmisin

+ Yeni Konu aç

Benzer Konular

  1. Sınav Soruları ( Komik Ve Düşündürücü )
    Konu Sahibi Seabell Forum Çöp Kutusu
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Aralık.2007, 22:44
  2. Her aşk bir sınav
    Konu Sahibi Mustafa Forum Aşk & Sevgi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10.Aralık.2007, 12:43
  3. Osman Sınav Biyografisi
    Konu Sahibi StoryLine Forum o-ö-p-r
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 04.Kasım.2007, 15:09
  4. 11. Cumhurbaşkanı'nı bekleyen sınav
    Konu Sahibi Seabell Forum Yurt İçi Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Ağustos.2007, 11:35
  5. inkilap tarihi ara sınav soruları 2006
    Konu Sahibi кмℓzкη Forum Açık Öğretim Fakultesi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.Ağustos.2007, 15:54

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Pratik pasta tarifleri | promosyonbank.com